We leggen het nog 1 keer #evenementenstip #tobecontinued

Sinds januari dit jaar zitten we steeds vaker aan de vergadertafel ons af te vragen of we het wel allemaal goed doen. Onze evenementen, onze websites, foto’s, video; iedere keer lopen we tegen de nieuwe AVG/GPDR wetgeving aan. Oftewel hoe verwerken we persoonsgegevens.

Tijdens Haarlem Culinair hebben we een kleine aanpassing in ons huisreglement gemaakt. Wil je niet herkenbaar in beeld op foto’s en video’s gemaakt tijdens het evenement, dan bieden wij de mogelijkheid een rode stip op het voorhoofd te plakken waardoor wij bij controle van de foto’s deze personen onherkenbaar kunnen maken.

Het was een geslaagde, drukke 24e editie en er zijn in totaal 3 stippen gevraagd die wij later niet meer terug hebben gezien op de foto’s. Nu Bubbles & Bites al weer voor de deur staat 24 t/m 26 augustus hebben we ook daar in het huisreglement de uitbreiding ingevoerd. Vanaf dat moment stond de telefoon roodgloeiend. Media, internetdeskundigen en collega-organisatoren wilden alles weten. Ook ontstond er een flinke discussie op internet met louter positieve feedback. Ook in deze discussies kwam vaak de onduidelijkheid van de nieuwe wetgeving naar voren.

Een aantal keren werden wij gewezen op mensen die vanuit religieuze achtergrond zelf een rode stip op het voorhoofd hebben. Met die reden zullen wij vanaf nu – en daarbij heeft Bubbles & Bites dus de primeur – een witte stip aanbieden in plaats van rode stippen.
Daarnaast zijn wij door al het enthousiasme waarmee dit is ontvangen verder aan de slag gegaan om deze actie een nog duidelijker gezicht te geven en deze zo met stip op de kaart van de wetgever te zetten. Of zonder stip dus, maar daar over vertellen we graag volgende week meer. Voor nu: we leggen het nog 1 keer uit, waarvoor dank EditieNL. En PetaPixel voor het uitdragen van de boodschap in het Engels. (Linkjes na de video).

Artikel bubbles-bites.nl:  https://bubbles-bites.nl/we-leggen-het-nog-1-keer-evenementenstip-tobecontinued/

TV-item EditieNL 18 augustus 2018:  https://www.rtlnieuws.nl/editienl/laatste-videos-editienl/een-stip-geen-foto

PetaPixel (Engelstalig): https://petapixel.com/2018/08/17/festival-dont-want-to-be-in-photos-put-a-red-dot-on-your-forehead/

Bubbles & Bites Bloemendaal Houten jubileum

Hoera 5 jaar,

Jawel het houten jubileum is daar!
Bubbles & Bites Bloemendaal het feest waar men de vakantieverhalen aan elkaar overbrengt en ondertussen geniet van culinaire hoogstandjes en een drankje.

Lees verder

Onze sponsors